6 lakih vežbi za podbradak: Zatežu vrat, podmlađuju lice!

0

Dupla brada ili podbradak počinje da se javlja u mladosti i mnogim ženama zadaje velike muke. Podbradak je jedan od znakova lošeg držanja, metaboličkih poremećaja, prehrambenih grešaka i sedećeg načina života.

Ove jednostavne vežbe možete raditi odvojeno, ali i uz jutarnju gimnastiku. Započnite sa nekolio ponavljanja, a postepeno povećavajte dok ne stignete do vežbanja 5 minuta ujutru i 5 minuta uveče.

Najbolja vežba za uklanjanje duple brade:

Lezite na krevet, postavite glavu na ivicu kreveta. Nagnite glavu unazad, podižući pogled i skroz zabacite galvu unazad, tako da vidite pod.

Sedite na krevet u turskom sedu. Leđa neka vam budu ravna, ramena spuštena. Stisnite zube a glavu zabacite unazad kao da pokušavate da odvojite glavu od ramena. Otvorite usta, pa ih zatvorite i tako pomerajte vilicu nekoliko puta.

Sedite na krevetu u turskom sedu. Leđa pravo, ramena spuštena. Okrećite glavu na levu pa na desnu stranu po 20 ponavljanja. Zatim nazad, pa napred.

Dok sedite isto kao što je opisano u ranijim vežbama, udahnite na nos, zategnite jezik ka donjoj vilici, dodirnite vrhom jezika unutrašnje zube. Zatim izdahnite opuštajući mišiće vrata i brade.

Dok sedite turski sed sa spuštenim ramenima, jezik stavite na gornje nepce. Zatim sporim pokretom prevlačite vrh jezika ka gornjim zubima. Brojite do deset dok to radite, a onda opustite mišiće na par sekundi.

U sedećem stavu, nagnite glavu unazad a onda donjom usnom pokrijte gornju. Gurajte donju usnu što više možete kako bi vam se podbradak zategnuo.

stil.kurir.rs

Leave A Reply

Your email address will not be published.